De fFN test is een goed hulpmiddel in het voorspellen van het risico op vroeggeboorte.

Zwanger krampen

Last van menstruatieachtige krampen als je zwanger bent

Als je zwanger bent kun je last krijgen van menstruatieachtige krampen. Deze krampen voel je, als je zwanger bent, vooral onderin je buik. Het zijn krampen die heel normaal kunnen zijn als je zwanger bent en worden veroorzaakt door de rek op de baarmoederwand en banden. Wanneer je zwanger bent en de krampen erger worden en steeds meer pijn gaan doen, kan het een teken zijn dat je gaat bevallen. Meestal wordt de buik dan ook hard. Neem in dit geval altijd contact op met de gynaecoloog.

Oorzaken menstruatieachtige krampen als je zwanger bent

Als je zwanger bent en last hebt van menstruatieachtige krampen (een scherpe zeurende pijn ter hoogte van het schaambot) wordt dat meestal veroorzaakt door de banden (soort spiertjes) waarmee de baarmoeder vastzit aan het schaambod en de stuit. Door de groei van de baarmoeder kunnen die banden overrekt raken wat dit nare gevoel geeft. De menstruatieachtige krampen komen vooral voor als je net zwanger bent. Vooral als je zwanger en moe bent kun je last krijgen van menstruatieachtige krampen. Het is vaak volkomen onschuldig en een warm bad of even liggen met een warme kruik op de buik doet wonderen.

 
 

Het verhaal van Kirsten

Ik heb heel goede ervaringen opgedaan met de fetal Fibronectin Test. Tijdens de 22e zwanger- schapsweek traden er vroegtijdige weeŽn op en moest ik wat meer rusten. Om de twee weken voerde mijn arts de fFN Test uit. lees meer

 
 
 

 
 
 

Zoek een ziekenhuis

 
 
 

 
 
 

Test uw kennis van vroeggeboorte

"Vroeggeboorte, oftewel een geboorte voor week 37 van de zwangerschap, komt in Nederland nauwelijks voor."